Obdelava platišč s CNC – Diamond Cut

Kaj je diamond cut?

V avtomobilskem svetu že nekaj časa dominira trend dvobarvnih platišč, katera so bila pred leti domena segmenta višje cenovnih vozil, sedaj pa po njih lahko posežejo tudi kupci cenovno bolj dostopnih vozil.

Dvobarvna platišča imajo spodnji del platišča obarvan v temno barvo, zgornji, ki je bolj izpostavljen, pa je običajno poliran in dodatno zaščiten z brezbarvnim lakom.

Popravilo tovrstnih aluminijastih platišč je bolj zahtevna naloga, ki jo v našem podjetju uspešno opravljamo s CNC struženjem ali t. i. diamond cut.

 

 

Postopek

Kako poteka obdelava platišča s CNC struženjem

Gre za struženje s stružnim nožem, ki obrezuje površino platišča z diamantno konico, in s tem platišču povrne enak sijaj kot ga je imelo, ko je prišlo iz tovarne. Za razliko od ostalih obdelovanj platišč, pri postopku diamond cut s sijajem dosežemo spektakularen videz platišča.

Stružni stroj CNC našim strokovnim sodelavcem omogoča neprimerno hitrejše in izredno natančno delo za doseganje vrhunskih rezultatov na aluminijastih platiščih.

Sam postopek obdelave diamond cut je enak kot pri obnovi navadnih aluminijastih platišč, le da je del zaključnega postopka izveden na stružnici, ki odstrani tanko plast materiala in poskrbi za sijoč ter dvobarven videz platišča.

Pri CNC stroju je proces popravila platišč avtomatiziran, zahteva strokovno usposobljenega zaposlenega, ki zna z njim upravljati, poteka pa v naslednjih fazah.

Faze obnove platišč s CNC

  • Platišče namestimo na stružni stroj CNC
  • CNC stroj določi obliko platišča
  • Ko je oblika platišča odčitana, CNC pošlje informacije računalniku
  • Računalnik nastavi koordinate za odrezilni nož
  • Postopek odstranjevanja poškodovanih površin traja dokler odrezilni nož ne obdela celotne površine platišča
  • Ko so poškodovane površine odstranjene, je končni rezultat platišče, z visokim sijajem in prvotnim (tovarniškim) videzom.
  • Po dogovoru vam platišča speskamo z našo posebno mešanico abrazivnih sredstev in prašno pobarvamo. Platišče nato postavimo v sušilno peč da se posuši,  in je nato pripravljeno za uporabo. Na vašo željo vam po predhodnem dogovoru platišče tudi centriramo in namontiramo na vozilo.

 

Z obdelavo platišč s CNC, na del kjer so platišča postružena, lahko nanesemo tudi keramično barvo, ki je še bolj obstojna in ustvari še bolj spektakularen videz platišč.

Prednosti

Zakaj izbrati obnovo platišč pri nas?

Smo podjetje, ki konstantno vlaga v razvoj tehnologije, ki jo uporabljamo, materialov in naših zaposlenih.

Tehnologija

Uporabljamo tehnologijo, ki strankam zagotavlja najboljše rezultate.

Hitrost

Platišča so speskana, popravljena in pobarvana v enem dnevu.

Materiali

Uporabljamo materiale, ki zagotavljajo najvišjo kakovost naših storitev.

Novosti

Konstantno iščemo nove tehnologije, materiale, storitve, ki jih lahko ponudimo našim strankam.

Telefon

041 637 825

Naslov

Depala vas 48
1230 Domžale

Delovni čas

Delavniki: 7h - 15h
Torki:  7h - 17h
Vikendi in prazniki: zaprto

Pošljite povpraševanje

11 + 10 =